Jam-Warez

Найпопулярніші статті


На Буковину у Великдень прибуде Благодатний вогонь (ОНОВЛЕНО)

Розмістив: Admin | Переглядів: [147] | Коментарі [0] | 19 квітня 2009
На Буковину у Великдень прибуде Благодатний вогонь (ОНОВЛЕНО)
Це диво не може пояснити сучасна наука, а для християн воно служить ще одним ствердженням їхньої віри. Уже близько двох тисяч років, у Велику cуботу, в Єрусалимському храмі Воскресіння Христового сходить Благодатний вогонь. До цієї події ретельно готуються, її очікують з трепетом: а раптом цього разу Святе світло, так називають його греки, не з’явиться? Для віруючих людей це означатиме кінець Божої благодаті, кінець світу. Та Бог - милосердний, і щоразу посилає своїм вірним знак, який свідчить, що він поруч, що він не покидає людей у їхньому земному житті.

Ця подія відбувається у головній єрусалимській святині – Храмі Гробу Господнього. У цій величній церкві міститься всередині ще одна, менша, яку називають Кувуклія. Саме на цьому місці знаходиться печера, де покоїлося тіло Ісуса до Його воскресіння. Зовсім поруч – хресна дорога, якою вели Христа на розп’яття, і Голгофа – місце Його мученицької смерті. Тож не дивно, що наприкінці Страсного тижня, за день до Пасхи, на це місце сходяться і з’їжджаються молільники зі всього світу. Храм уміщає близько 10 тисяч осіб, вірні також заповнюють усю площу перед ним і анфілади навколишніх споруд.

Першими до храму впускають галасливих арабських підлітків. Їхня поведінка може шокувати, але, за традицією, їм дозволено кричати, свистіти, тупотіти, закликаючи Благодатний вогонь. А інші тим часом моляться. Найщиріша ж молитва лине від єрусалимського православного Патріарха. Його проводять до Кувуклії у самому лише хітоні, а перед тим перевіряють, чи нема у нього сірників або запальнички. Патріарх підкоряється таким правилам, бо усі мають переконатися, що вогонь загоряється без людського втручання.

Молитва Патріарха, усамітненого біля Гробу Господнього, може тривати кілька хвилин або й кілька годин. Кажуть, що за хвилю перед появою вогню довкола помітні спалахи світла, ніби маленькі блискавки; згодом світло заливає все довкола. У деяких людей у руках свічки самі загоряються. Це значить – Благодатний вогонь зійшов! За мить з каплиці виходить Патріарх, який благословляє всіх присутніх і роздає Благодатний вогонь. Люди торкаються полум’я руками, ніби вмиваються ним, бо, як кажуть очевидці, у перші хвилини вогонь не пече.

Згодом від Благодатного вогню запалюють лампади по всьому Єрусалиму, а також розвозять його по всьому світу, зокрема привезуть і в Україну. 18 квітня, у Велику суботу, делегація з України прибуде літаком до Єрусалима, де у Храмі Гробу Господнього будуть чекати сходження Благодатного вогню. Як тільки з’явиться Благодатний вогонь, його візьмуть у лампади і привезуть літаком до Києва.

О 21.00 18 квітня у Софійському соборі Глава держави передасть Благодатний вогонь представникам Церков та делегаціями з областей України. Про це повідомляє прес-служба Президента України . В свою чергу, обласні делегації, очолювані головами та заступниками голів ОДА, роздадуть Благодатний вогонь представникам релігійних громад, громадських та молодіжних організацій, керівникам районних державних адміністрацій та благочинним районів, які доставлять його до кожного райцентру, кожної територіальної громади. Як повідомляє прес-служба ОДА за благодатним вогнем до Києва відрядили першого заступника голови облдержадміністрації В.Павлюка. На Великдень, близько 6.00-7.00 год., на території Резиденції Буковинських Митрополитів (вул. Коцюбинського, 2), керівники крайової влади візьмуть участь у церемонії передачі привезеного з Києва Благодатного Вогню делегаціям з районів області, представникам різних конфесій. Після її завершення всі бажаючі зможуть запалити свічки від християнської святині. За віруваннями, Благодатний вогонь у перші секунди не опалює людину. Тому існує традиція так званого умивання вогнем - так віряни змивають з себе гріхи. На Великдень "умитися" Благодатним Вогнем і отримати Боже благословення зможуть і буковинці.
За матеріалами газети "Високий замок"

Увага!
Права на публікацію можуть належати особам, які не повідомлені про розміщення на нашому ресурсі.
Після перегляду статті залишайте свої коментарі.

Тут реклама

Інформація

" Гість " не можуть коментувати дану новину.

Правила порталу

Забороонено
  • Зовнішні посилання на сторонні ресурси
  • Імена з нецензурних висловів
  • Непристойні вислови
  • Флуд
  • Реєстрація декількох користувачів
За це можна отримати:
  • Блокування від 7 днів.
  • Видалення облікового запису.

Погода

Зараз на сайті:

Всього відвідувачів: 10

На сайті: 1
Гостей: 2

Список користувачів :
.

Список Роботів:
Rambler , Yandex , MSN , Yandex Something , Googlebot , Yandex Blog .

Статистика