Jam-Warez

Найпопулярніші статті


На носі ЗНО. У Чернівцях готують громадських спостерігачів

Розмістив: Admin | Переглядів: [93] | Коментарі [0] | 19 квітня 2009
У Чернівцях відбувся вже другий за минулий місяць семінар для спостерігачів за ЗНО. Воно й не дивно, адже вже в травні понад 7 тис. буковинців візьмуть участь у процесі Зовнішнього Незалежного Оцінювання.



Чернівецьке представництво "Громадянської мережі "ОПОРА" 16 квітня в приміщені 14 корпусу Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича провела другий семінар для громадських спостерігачів із зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) на тему «Правове обґрунтування громадського спостереження. Положення про громадський контроль» та «Права та обов’язки організаторів ЗНО». І якщо минулого семінару бажаючих стати спостергіачами зібралось близько тридцяти осіб, то цього раз їх було вже понад сорок, перважно студенти. Цей факт свідчить про те, що молоді люди, які нещодавно відчули на собі "особливості вступу" до українських ВНЗ, реформу вищої освіти в розрізі запровадження ЗНО сприйняли на "всі сто". Проте, саме розуміння потреби спостерігати за цим процесом й привело їх на семінари. Про це www.press.cv.ua повідомив прес-секретар ЧП "Громадянської мережі "ОПОРА", Юрій Хорунжий .



Як зазначила координатор проекту в Чернівецькій області Олеся Покорна : ”Для здійснення якісного громадського спостереження мають бути проведені навчальні семінари для громадських спостерігачів, на яких учасники будуть ознайомлені з процесом ЗНО та можливими порушеннями під час проведення ЗНО”. На заході були розглянуті правові основи громадського спостереження, права та обов’язки спостерігачів. За словами однієї з організаторів заходу Вікторії Архипенко : «Мета спостереження – оцінка неупередженості та об’єктивності проведення ЗНО. Здійснення повноцінного системного моніторингу за процесом ЗНО дасть змогу об’єктивно оцінити процес ЗНО, вказати на недоліки процесу та внести корективи».



Долучитись до громадського спостереження може будь-хто, кому не байдуже дане питання. Найближчим часом "опорівці" проведуть ще подібні семінари, і на них запрошуються всі бажаючі з потенційною можливістю долучитись до самого процесу спостереження за проведенням ЗНО в Чернівецькій області. За додатковою інформацією звертайтесь до контактної особи: Олесі Покорної ( тел: +38 099 224 24 36) .

Маємо на цьому тижні й приємне повідомлення із ВРУ - зовнішнє незалежне оцінювання нарешті узаконено головним законодавчим органом України. Про це повідомляє Андрій Гевко, Координатор освітніх програм ГМ ОПОРА .
15 квітня депутати Верховної Ради України прийняла за основу проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів з питань запровадження зовнішнього незалежного оцінювання якості освіти і встановлення відповідальності за порушення порядку проведення ЗНО та використання його результатів».
Законопроект було подано комітетом ВРУ з питань освіти та науки з урахуванням пропозицій громадськості. Таким чином встановлено дисциплінарну, адміністративну і кримінальну відповідальність за порушення порядку та правил проведення тестування, а зовнішнє незалежне оцінювання безапеляційно матиме обов’язковий характер.
В той же час, заявляють "опорівці", громадськості варто продовжувати бути пильним та активними, щоб в наступних читаннях норми закону не були пом’якшені, а дискусії навколо тестування на політичному рівні не зашкодили реформі в системі освіти України.

Довідково: Дослідження Фонду «Демократичні ініціативи» „Громадська думка про перший досвід вступу до вищих навчальних закладів за результатами зовнішнього тестування” засвідчило, що громадяни незалежно від політичних уподобань підтримують ЗНО. 42% виборців Партії регіонів України підтримують незалежне тестування, БЮТу - 55%, Блоку Литвина - 38%, Блоку НУ-НС – 58%, КПУ – 22% (виборці КПУ - переважно пенсійного віку, яким важко адаптуватися до змін).

Фото - Юрій Хорунжий

Увага!
Права на публікацію можуть належати особам, які не повідомлені про розміщення на нашому ресурсі.
Після перегляду статті залишайте свої коментарі.

Тут реклама

Інформація

" Гість " не можуть коментувати дану новину.

Правила порталу

Забороонено
  • Зовнішні посилання на сторонні ресурси
  • Імена з нецензурних висловів
  • Непристойні вислови
  • Флуд
  • Реєстрація декількох користувачів
За це можна отримати:
  • Блокування від 7 днів.
  • Видалення облікового запису.

Погода

Зараз на сайті:

Всього відвідувачів: 10

На сайті: 1
Гостей: 2

Список користувачів :
.

Список Роботів:
Rambler , Yandex , Yandex Something , MSN , Googlebot , Yandex Blog .

Статистика