Jam-Warez

Найпопулярніші статті


ПРЕМ’ЄР-МІНІСТРА УКРАЇНИ ЗАКЛИКАЮТЬ СКАСУВАТИ ПОБОРИ ЗА СТУДЕНТСЬКІ ДИПЛОМИ (+ копія документу)

Розмістив: Admin | Переглядів: [94] | Коментарі [0] | 19 квітня 2009
І.В. Денькович, депутат Верховної ради України, звернувся до Прем’єр-міністра України Ю.Тимошенко з проханням доручити Міністерству освіти і науки України та Міністерству фінансів України скасувати плату за дипломи для випускників вищих навчальних закладів. Цим самим він закликав Уряд відновити практику, яка існувала в попередні роки, коли витрати на виготовлення документів випускників про вищу освіту (диплом бакалавра, магістра) покладалися на вищі навчальні заклади.
“Як відомо, відповідно до частини другої статті 53 Конституції України держава забезпечує доступність і безоплатність дошкільної, повної загальної середньої, професійно-технічної, вищої освіти в державних і комунальних навчальних закладах; розвиток дошкільної, повної загальної середньої, позашкільної, професійно-технічної, вищої і післядипломної освіти, різних форм навчання; надання державних стипендій та пільг учням і студентам. Не зважаючи на це, було ухвалено рішення про те, що виготовлення документів про освіту випускникам вищих навчальних закладів буде здійснюватися за рахунок студентів, що суперечить нормі Конституції,” – йдеться у депутатському зверненні до Прем’єр-міністра України.
Звернення стало реакцією на чисельні листи українського студенства, зокрема провідних студентських об’єднань України – Національного студентський союз України та громадської ініціативи “Студентський захист”.
“Ще за існуючої практики до Національного студентського союзу України надходили сигнали щодо неправомірних зборів нібито за виготовлення дипломів, зокрема, у багатьох вишах існувала практика, коли у студентів випускних курсів збирали гроші на заповнення додатку до диплому. Окремі ВНЗ винаходили оригінальніші приводи для збору коштів, наприклад за ламінування диплому, який одразу виготовляється способом платстикового друку і не потребує ламінування. Однак, існуюча Постанова КМУ, яка не дозволяла брати зі студента гроші за виготовлення документу про освіту, давала можливість оперативно виявляти такі випадки і реагувати на них. Якщо ж прописати, що студент повинен платити за диплом, органи студентського самоврядування просто не зможуть ефективно відстежувати словживання деканатів, а побори збільшатьсмя у рази”, – зауважує Анатолій Ігнатович, президент Національного студентського союзу України.

Андрій Черних, координатор громадської ініціативи “Студентський захист” занепокоєний ситуацією, що склалася: “В 2009 році закінчать навчання орієнтовно 549 700 студентів бюджетної форми навчання. Багато з них належать до соціально-незахищених категорій громадян та просто не мають можливості сплатити за диплом. Що робити з ними – залишати дітей-сиріт чи інші малозабезпечені категорії громадян без документів про освіту? Сподіваюся, що цього не станеться, а прийнята Постанова буде скасована”.


Лист І.В.Деньковича до Прем’єр-міністра України Ю.В.Тимошенко


Інформація надана президентом НССУ,
Анатолієм Ігнатовичем
( nsspress?gmail.com )




Увага!
Права на публікацію можуть належати особам, які не повідомлені про розміщення на нашому ресурсі.
Після перегляду статті залишайте свої коментарі.

Тут реклама

Інформація

" Гість " не можуть коментувати дану новину.

Правила порталу

Забороонено
  • Зовнішні посилання на сторонні ресурси
  • Імена з нецензурних висловів
  • Непристойні вислови
  • Флуд
  • Реєстрація декількох користувачів
За це можна отримати:
  • Блокування від 7 днів.
  • Видалення облікового запису.

Погода

Зараз на сайті:

Всього відвідувачів: 10

На сайті: 1
Гостей: 2

Список користувачів :
.

Список Роботів:
Rambler , Yandex , Yandex Blog , MSN , Yandex Something , Googlebot .

Статистика







prostitutki ukraini заказати проститутку