Jam-Warez

Найпопулярніші статті


На Великдень на Буковині сталася ціла низка пожеж (фото)

Розмістив: Admin | Переглядів: [151] | Коментарі [0] | 21 квітня 2009
19 квітня на території Буковини виникло 4 пожежі. У с. Купка Глибоцького району близько першої години ночі горіло господарство, що належало 60-річному чоловіку. Вогонь виник одразу в 6 місцях одночасно, а саме: в господарській будівлі в приміщеннях для зберігання кормів, в приміщенні для утримання тварин, в приміщенні для зберігання дров, в приміщенні, де стояв трактор, в кімнаті житлового будинку та в гаражі, де стояв автомобіль ВАЗ-2115. Глибоцькі рятувальники та 6 пожежних команд з навколишніх селищ у лічені хвилини прибули на місце події. Сусіди потерпілих намагалися загасити полум’я водою, що передавалася відрами, проте вогонь швидко охоплював все більші площі. Через велику кількість осередків вогню до гасіння пожежі довелося залучити 7 пожежних автомобілів. МНС-ники працювали в апаратах захисту органів дихання, оскільки приміщення були сильно задимлені. Окрім того, в гаражі зберігався газовий балон, який загрожував вибухнути будь-якої миті. Рятувальники впоралися з ліквідацією пожежі за півгодини, завдяки чому було врятовано від знищення житловий будинок та літню кухню загальною вартістю 90 тис.грн. Вогонь наніс значних збитків: знищено покрівлю та стіни приміщень, трактор, автомобіль ВАЗ, моторолер, січкарню, корми для худоби, побутову техніку, меблі та речі, які зберігалися всередині приміщень, що горіли. Найтрагічнішим стало те, що на горищі житлового будинку було виявлено повішаним господаря. Як встановили фахівці ГУ МНС, причиною виникнення пожежі став підпал – через проблеми в родині чоловік сам підпалив своє господарство, після чого повісився.
Через порушення правил пожежної безпеки при монтажу та експлуатації електромережі 19 квітня близько 3 години ночі загорілася лазня у с. Кам’яна Сторожинецького району. На місце події першими прибули вогнеборці з місцевої пожежної команди. За кілька хвилин до них долучилися і сторожинецькі пожежники. Горіла бляшана покрівля лазні. За 20 хвилин пожежу було ліквідовано. Завдяки зусиллям пожежників вдалося звести матеріальні збитки до мінімуму та врятувати від загоряння два прилеглих житлових будинки на суму 120 тис.грн. Вже встановлено, що причиною пожежі стало замкнення електроосвітлювальної мережі в приміщенні лазні.
З цієї ж причини на Великдень у с. Росошани Кельменецького району близько 13:00 загорівся сарай. Вогонь не встиг поширитися на значну площу і знищив тільки вікно споруди, а також пошкодив речі, які зберігалися всередині приміщення.
19 квітня о 2 годині ночі загорілося господарство у с. Рукшин Хотинського району. Вогонь знищив 8 тонн сіна. Причина виникнення загоряння поки що встановлюється.
20 квітня близько 8 години ранку загорівся житловий будинок у с. Чудей Сторожинецького району. Ймовірною причиною пожежі фахівці ГУ МНС називають підпал будинку його власником – 52-річним чоловіком, який зловжива спиртними напоями. Дерев’яний будинок спалахнув миттєво, однак завдяки оперативним діям рятувальників збитки вдалося мінімізувати: вогнем пошкоджено покрівлю, внутрішнє оздоблення кімнат та меблі. Загиблих та травмованих на пожежі немає. Від знищення врятовано сам житловий будинок, прибудову та господарську споруду загальною вартістю 80 тис.грн.
17 квітня вдень у м. Хотин загорілася квартира, що належить 68-річній пенсіонерці. На місце події у лічені хвилини прибули хотинські вогнеборці. Через сильну задимленість квартири пожежникам довелося працювати в апаратах захисту органів дихання. Дим поширювався з приміщення кухні. Рятувальники одразу вивели з квартири на свіже повітря літню жінку, власницю квартири, яка встигла надихатися чадним газом. Пенсіонерку було госпіталізовано до районної лікарні. Пожежникам знадобилося менше 5 хвилин для ліквідації пожежі. Виявилося, що загорілася забута на плиті каструля. Вогонь дещо пошкодив і саму газову плиту, проте збитки могли бути значно більшими. Силами вогнеборців врятовано від знищення житловий будинок та прилеглі до нього будинки на суму 800 тис.грн.
Через порушення правил пожежної безпеки під час експлуатації побутових газових приладів 17 квітня загорівся житловий будинок у с. Карапчів Глибоцького району. На місце виклику прибули глибоцькі рятувальники та місцеві пожежні команди с. Йорданешти та с. Корчівці. Вогонь поширювався з приміщення кухні. 20 хвилин знадобилося рятувальникам, аби ліквідувати загоряння. Вогонь знищив покрівлю, побутову техніку, меблі та 1 тонну зерна, які знаходились у кухні. Виявилося, що господар будинку підключив газовий балон до плити та перевіряв, як він працює за допомогою відкритого вогню. Силами вогнеборців врятовано від загоряння прилеглу до будинку господарську споруд.





Інформація та фото надані центром пропаганди ГУ МНС України в Чернівецькій області

Увага!
Права на публікацію можуть належати особам, які не повідомлені про розміщення на нашому ресурсі.
Після перегляду статті залишайте свої коментарі.

Тут реклама

Інформація

" Гість " не можуть коментувати дану новину.

Правила порталу

Забороонено
  • Зовнішні посилання на сторонні ресурси
  • Імена з нецензурних висловів
  • Непристойні вислови
  • Флуд
  • Реєстрація декількох користувачів
За це можна отримати:
  • Блокування від 7 днів.
  • Видалення облікового запису.

Погода

Зараз на сайті:

Всього відвідувачів: 12

На сайті: 1
Гостей: 5

Список користувачів :
.

Список Роботів:
Yandex , MSN , Rambler , Googlebot Image , Googlebot .

Статистика