Jam-Warez

Найпопулярніші статті


Президент провів нараду з питань стану реалізації заходів із ліквідації наслідків стихійного лиха 23-27 липня 2008 р. на Заході України

Розмістив: Admin | Переглядів: [62] | Коментарі [0] | 21 квітня 2009
У нараді з питань стану реалізації заходів із ліквідації наслідків стихійного лиха, що сталося 23-27 липня 2008 року на території Вінницької, Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської, Тернопільської та Чернівецької областей, взяв участь голова Чернівецької ОДА Володимир Куліш. Під час наради Президент України наголосив на важливості жорсткого контролю за цільовим використанням коштів, що спрямовуються на ліквідацію наслідків повені 2008 року. Відкриваючи нараду, Президент України Віктор Ющенко висловив переконанння, що 2009 рік у контексті подолання наслідків минулорічної повені має бути значною мірою присвячений відбудові втраченої через стихійне лихо інфраструктури. При цьому Глава держави наголосив на важливості жорсткого контролю за цільовим використанням коштів, що спрямовуються на ліквідацію наслідків стихії. «2009 рік - рік, де ми повинні сконцентруватися на відновленні втраченої інфраструктури», - сказав Віктор Ющенко сьогодні, як повідомляє прес-служба Президента України. Про це повідомляє ЧОДА,
Водночас Президент України відзначив суттєвий прогрес у питанні забезпечення житлом постраждалого населення. «Практично все, що стосується вирішення питань на рівні родин, реалізовано», - сказав Віктор Ющенко. Він зокрема відзначив, що за неповні вісім місяців було побудовано 1296 житлових будинків і, таким чином, «до нового року закрита тема житла».
Водночас, звертаючись до голів ОДА, Президент звернув увагу на важливості вирішення питання зі скаргами громадян, що ще надходять з приводу виплати їм компенсацій та понесених збитків тощо. З цього приводу Президент наголосив, що найближчим часом місцева влада має провести відповідну інвентаризацію з тим, щоб усі претензії громадян були ретельно розглянуті. «Ми повинні на рівні районних, обласних адміністрацій, органів місцевого самоврядування оперативно провести інвентаризацію і зреагувати на ті претензії, які лишилися по невиконаних підрядниками контрактах (з будівництва)», - сказав В.Ющенко. «На це я відводжу 30 днів. Просив би персонально взяти це питання на контроль».
Серед позитивних зрушень Глава держави також відзначив виплату більш ніж 1 млрд. гривень матеріальної допомоги. Тим не менше, додав Віктор Ющенко, «ця робота не завершена». «Є скарги, і на жаль, непоодинокі, на які потрібно місцевій владі, перш за все органам місцевого самоврядування, реагувати», - наголосив Президент України.
Також Глава держави оцінив фінансування, передбачене на подолання наслідків повені у 2009 році, як досить непросте та висловив побажання почути з цього приводу доповідь представника міністерства фінансів.
Відзначаючи важливість недопущення зловживань у використанні коштів, виділених на подолання повені, Віктор Ющенко наголосив, що хоче бачити в цій темі оперативну та ефективну роботу органів прокуратури. Він нагадав, що на сьогодні прокуратура порушила 172 кримінальні справи за фактами порушень, які завдали державі збитків на кілька десятків мільйонів гривень. Президент також відзначив, що зафіксовані факти порушення закону та службової дисципліни керівниками місцевих рад - по ряду з них вже прийняті відповідні кадрові рішення та порушені справи. Безумовно, відзначив Віктор Ющенко, ці випадки не мають системного характеру, однак вимагають якнайсерйознішого контролю. «Вимагаю від Генеральної прокуратури по кожній з цих обставин дуже ясних та чітких висновків. І головне, щоб ці висновки були зроблені публічно», - наголосив Президент. «Я буду всіляко підтримувати максимально прозорий режим забезпечення цільового використання коштів і контролю за ними», - сказав В.Ющенко, висловивши переконання, що ресурсів держави для цього достатньо.
Глава держави окремо звернув увагу учасників наради на важливості реалізації низки кроків із вдосконалення системи зв'язку та оповіщення у ситуаціях, що вимагають оперативної реакції. Він нагадав, що на серпневому засіданні РНБОУ йшлося про ряд базових задач, які мають бути реалізовані МНС та місцевою владою у цьому контексті. «Території мають бути краще підготовлені до таких викликів, з якими ми зіткнулися під час минулорічної повені», - сказав Президент. Він також нагадав про ініціативи щодо створення фінансового резерву МНС для оперативної роботи в будь-якому регіоні України у перші 72 години після надзвичайної ситуації та щодо вдосконалення регіональної та загальнонаціональної системи оповіщення.
У нараді зокрема беруть участь Міністр з питань надзвичайних ситуацій Володимир Шандра, перший заступник Міністра регіонального розвитку та будівництва Анатолій Беркута, заступник Міністра охорони навколишнього природного середовища Дмитро Гурський, заступник Міністра фінансів Володимир Матвійчук, заступник Міністра транспорту та зв'язку Володимир Бадагов, заступник Міністра палива та енергетики Бурзу Алієв, заступник Глави Секретаріату Президента Роман Безсмертний, заступник голови Держкомітету України по водному господарству Віктор Бабенко, заступник голови Держслужби автодоріг Олександр Турченко, заступник голови Держкомлісгоспу Олексій Пристая, Генеральний прокурор Олександр Медведько, заступник голови Головного КРУ Дмитро Олійник.
Тим часом, як повідомляє ЧУМВС, на Буковині викрито 30 злочинів пов’язаних з використанням бюджетних коштів для подолання наслідків стихійного лиха.
Співробітники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України в Чернівецькій області протягом першого кварталу 2009 року викрили 15 злочинів пов’язаних з використанням бюджетних коштів виділених для проведення невідкладних заходів з ліквідації наслідків стихійного лиха та для забезпечення відновлення роботи установ, організацій і закладів бюджетної сфери і проведення невідкладних робіт з відбудови об’єктів житлово-комунального господарства, які пошкодженні внаслідок стихійного лиха, що сталося 23-27 липня 2008 року. Всього з початку проведення заходів - 30 викритих злочинів на даному напрямку. Сума завданих державі збитків складає 4,3 мільйони гривень.
Так прокуратурою області 12 березня 2009 року за зібраними матеріалами УДСБЕЗ, порушено кримінальну справу за фактом зловживання службовим становищем та службового підроблення службовими особами одного із товариств з обмеженою відповідальністю. Працівники УМВС України в Чернівецькій області задокументували злочинну діяльність службових осіб даного ТОВ, які виконуючи роботи по договорах підряду, зловживаючи своїм службовим становищем, в особистих інтересах, внесли в акти приймання виконаних підрядних робіт з аварійно-відновлюваних робіт по ліквідації наслідків стихійного лиха, неправдиві дані стосовно обсягів виконаних ремонтно-будівельних робіт, внаслідок чого незаконно отримали державні кошти на загальну суму 1мільйон гривень.
Всього на відновлення постраждалих об’єктів, включених до Генерального плану подолання наслідків стихійного лиха, що сталося 23-27 липня 2008 року на території Чернівецької області надійшло коштів на загальну суму 828 млн. 653 тис. 890 грн, з яких: у вигляді субвенції 786 млн. 294 тис. 290 грн., з резервного фонду 15 млн. грн. та інші 27 млн. 359 тис. 600 грн.
Також працівниками УДСБЕЗ попереджено нецільове використання коштів виділених на усунення наслідків стихії на суму близько 20 мільйонів гривень.

Увага!
Права на публікацію можуть належати особам, які не повідомлені про розміщення на нашому ресурсі.
Після перегляду статті залишайте свої коментарі.

Тут реклама

Інформація

" Гість " не можуть коментувати дану новину.

Правила порталу

Забороонено
  • Зовнішні посилання на сторонні ресурси
  • Імена з нецензурних висловів
  • Непристойні вислови
  • Флуд
  • Реєстрація декількох користувачів
За це можна отримати:
  • Блокування від 7 днів.
  • Видалення облікового запису.

Погода

Зараз на сайті:

Всього відвідувачів: 10

На сайті: 1
Гостей: 2

Список користувачів :
.

Список Роботів:
Rambler , Yandex , Yandex Something , Googlebot , MSN , Yandex Blog .

Статистика