Jam-Warez

Найпопулярніші статті


Буковинські рятувальники ліквідували умовний викид хлору (фото)

Розмістив: Admin | Переглядів: [118] | Коментарі [0] | 28 квітня 2009
24 квітня відбулися комплексні тактико-спеціальні навчання працівників МНС на станції другого підйому водогону Дністер-Чернівці у с. Вікно Заставнівського району. Згідно легенди навчань, диспетчери оперативно-координаційного центру ГУ МНС о 10:55 отримали повідомлення про те, що на станції другого підйому водогону Дністер-Чернівці впав контейнер зі зрідженим хлором місткістю 1 тонна. Падіння контейнера сталося внаслідок порушення заходів безпеки під час розвантажувальних робіт. На контейнері утворилися тріщина і відбувся викид зрідженого хлору в кількості близько 500 кг. Під впливом температури повітря та тепла грунту хлор інтенсивно випарувався та створив хмару зараженого повітря, яка під впливом вітру поширилася на територію підприємства та у напрямку с. Вікно.
Як відомо, пари хлору подразнюють слизові оболонки та шкіру, контакт викликає опіки слизової оболонки дихальних шляхів, кашель, грудний біль, порушення координації, різь в очах. Дія хлору протягом години небезпечна для життя, а при високій концентрації елементу в повітрі може призвести до смерті. Тож населенню села Вікно загрожує серйозна небезпека.
До місця надзвичайної ситуації прибули мобільна-оперативна група, відділення радіаційно-хімічної розвідки, чергові караули м. Заставни та м. Кіцманя, сили та засоби чернівецького аварійно-рятувального загону.
Перш за все рятувальники, одягнені у спеціальні захисні костюми, створили водяну завісу на зараженій хлором території – таким чином вони локалізували викиди хлору у повітря. Відділення радіаційно-хімічної розвідки ГУ МНС провело хімічно розвідку за допомогою автомобіля БРДМ, завдяки чому вдалося визначити концентрацію хлору в повітрі. Заражену зону позначили прапорцями. Одночасно з цим особовий склад чернівецького аварійно-рятувального загону здійснив розвідку та виявив одного потерпілого в зоні ураження. Чоловік знаходився у непритомному стані, на нього вдягли протигаз, евакуювали у безпечну зону та передали працівникам швидкої допомоги. Черговий караул м. Заставна у цей час загерметизував контейнер, обмастивши його цементним розчином та рідким склом. Паралельно з цим рятувальники провели роботи з нейтралізації плями розлитого хлору біля балону. Після герметизації контейнера працівники МНС завантажили його у дегазуючий розчин, який знаходиться в басейні в приміщенні хлораторної. Після здійснення всіх цих робіт була проведена дегазація техніки та санобробка працівників особового складу, які перебували в зоні забруднення.







Інформує центр пропаганди ГУ МНС України в Чернівецькій області


Увага!
Права на публікацію можуть належати особам, які не повідомлені про розміщення на нашому ресурсі.
Після перегляду статті залишайте свої коментарі.

Тут реклама

Інформація

" Гість " не можуть коментувати дану новину.

Правила порталу

Забороонено
  • Зовнішні посилання на сторонні ресурси
  • Імена з нецензурних висловів
  • Непристойні вислови
  • Флуд
  • Реєстрація декількох користувачів
За це можна отримати:
  • Блокування від 7 днів.
  • Видалення облікового запису.

Погода

Зараз на сайті:

Всього відвідувачів: 12

На сайті: 1
Гостей: 5

Список користувачів :
.

Список Роботів:
Yandex , Rambler , MSN , Googlebot , Googlebot Image .

Статистика







Модный интернет-магазин buket24.com.ua/1254-dostavka-cvetov-chernovcy.html и его недорогие букеты.