Jam-Warez

Найпопулярніші статті


Буковинські рятувальники продовжують збирати врожай застарілих боєприпасів

Розмістив: Admin | Переглядів: [135] | Коментарі [0] | 30 квітня 2009
28 квітня о 8 годині ранку диспетчери оперативно-координаційного центру ГУ МНС України в Чернівецькій області отримали повідомлення від чернівецьких рибалок, що на березі річки Прут, поблизу стадіону «Мальва», вони знайшли заіржавілий предмет, схожий на артилерійський снаряд. Група піротехнічних робіт ГУ МНС підтвердила здогадки чоловіків: предмет є артилерійським снарядом діаметром 152 мм часів І Світової війни. Виявлену вибухівку вчора було знешкоджено у піщаному кар’єрі в с. Чорнівка Новоселицького району.
Протягом року на території Чернівецької області виявлено 37 застарілих боєприпасів у 31 місці, які піротехнічною групою ГУ МНС було вилучено та знешкоджено в установленому порядку. На щастя, буковинці відповідально ставляться до таких небезпечних знахідок та одразу повідомляють про них за номером «101». За словами рятувальників, травмування буковинців при виявленні вибухонебезпечних предметів з 2000 року не зафіксовано. У той же час на Україні трагічні випадки, які трапляються з людьми під час виявлення застарілих боєприпасів – не рідкість. 27-го квітня у селі Топольське Ізюмського району Харківщини, в багажнику скутера, під час руху стався вибух міни часів війни, в результаті чого загинули двоє підлітків, 1993 і 1994 років народження, ще один (1994 р.н.) із осколковими пораненнями у важкому стані госпіталізований. Цього ж дня на Луганщині серйозні осколкові поранення отримав 18-річний хлопець: він випустив з рук знайдений артилеріський снаряд, який вирішив віднести до себе додому. Три роки тому тільки диво врятувало і буковинських підлітків: у с. Погорілівка Заставнівського району діти знайшли застарілий боєприпас, який на тачці привезли додому. На щастя, снаряд не вибухнув під час перевезення, і підлітки не травмувалися.
ГУ МНС України в Чернівецькій області звертається до буковинців з проханням бути вкрай обачними та обережними при виявленні підозрілих предметів, схожих на застарілі боєприпаси. При виявлені вибухонебезпечних предметів у жодному разі не чіпайте їх, не намагайтесь переміщувати знайдені предмети в інше місце – такі дії можуть призвести до вибуху та серйозних травм. Головну небезпеку в таких "подарунках" містять пристрої ініціювання вибуху основної маси вибухівки боєприпасу. Від вологи, довгого перебування у землі, при взаємодії металу та вибухівки утворюються хімічні сполуки - пікрати, які й становлять основну небезпеку. Ззовні ці сполуки мають вигляд білуватих порошкоподібних наростів. Пікрати вибухають навіть від невеликого тертя, іскри, удару. Саме тому, якщо ви виявили вибухонебезпечний предмет, навіть торкатися до нього - дуже небезпечно. Позначте місце знахідки і подбайте про неможливість доступу до нього інших людей. Необхідно негайно повідомити про знахідку за телефонами 101 або 102 та дочекатись прибуття відповідних підрозділів, які вивезуть та знешкодять вибухівку.
Як повідомляє центр пропаганди ГУ МНС України в Чернівецькій області з початку 2009 року на території України внаслідок спроб самостійного вилучення вибухонебезпечних предметів постраждало 10 осіб (з них 4 дітей). У тому числі загинуло 4 особи, з них - 2 дитини.

Увага!
Права на публікацію можуть належати особам, які не повідомлені про розміщення на нашому ресурсі.
Після перегляду статті залишайте свої коментарі.

Тут реклама

Інформація

" Гість " не можуть коментувати дану новину.

Правила порталу

Забороонено
  • Зовнішні посилання на сторонні ресурси
  • Імена з нецензурних висловів
  • Непристойні вислови
  • Флуд
  • Реєстрація декількох користувачів
За це можна отримати:
  • Блокування від 7 днів.
  • Видалення облікового запису.

Погода

Зараз на сайті:

Всього відвідувачів: 12

На сайті: 1
Гостей: 5

Список користувачів :
.

Список Роботів:
Yandex , Rambler , MSN , Googlebot Image , Googlebot .

Статистика