Jam-Warez

Найпопулярніші статті


На Буковині для проведення ЗНО працюватимуть 8 пунктів тестування в обласному центрі та ще 22 по області

Розмістив: Admin | Переглядів: [134] | Коментарі [0] | 5 травня 2009
6 травня, тестуванням із історії України розпочинається сесія зовнішнього незалежного оцінювання знань випускників шкіл. Другий рік поспіль проходження зовнішнього оцінювання є обов’язковою умовою для усіх, хто хоче стати студентом. Цього року таких виявилось 461 981 особа, повідомляє Інформаційний центр незалежного оцінювання.
Протягом місяця, з 6 травня до 5 червня, для випускників поточного та попередніх років відкриють свої двері 5 216 пунктів тестування з 84-ма тисячами аудиторій, в яких працюватимуть понад 131 тис. педагогів. У кожному пункті тестування чергуватиме представник Державної служби охорони МВС України та медичний працівник. За тестуванням спостерігатимуть понад 9 тис. зареєстрованих громадських контролерів та представників преси.
Зареєстровані учасники цьогорічного зовнішнього оцінювання (ЗНО) виявили бажання пройти 1 млн 229 тис. 136 тестових випробовувань. Для цього організаторами ЗНО цього року виготовлено 2 млн. 800 тис. тестових зошитів із завданнями з усіх восьми предметів, які охоплює цьогоріч ЗНО, а також розроблено 47 варіантів тестів та 435 варіантів субтестів.
Український центр оцінювання якості освіти нагадує, що тестування з усіх предметів розпочинатиметься водночас по всій країні об 11-й годині. Для допуску на пункт тестування, кожен учасник повинен мати при собі запрошення, документ, що посвідчує особу (паспорт або свідоцтво про народження і довідку з навчального закладу з фотокарткою), гелеві або кулькові ручки з пастою чорного кольору. Текст запрошення зареєстровані усі учасники можуть роздрукувати із власних персональних сторінок на http://www.testportal.gov.ua . Станом на 5 травня, учасниками ЗНО 2009 року вже активовано біля 180 тис. таких сторінок. Також до аудиторії, де відбуватиметься тестування, учасники можуть взяти із собою пляшку води. Цікаво, що цього року учасники ЗНО мають право по завершенню тестування забрати із собою тестові зошити. У разі виявлення порушення процедури проведення ЗНО, учасники повинні написати апеляційну заяву та передати її відповідальному за пункт тестування або уповноваженому центру оцінювання якості до виходу з пункту тестування (використано матеріали із сайту ГМ "ОПОРА" ) .

Щодо нашої області, то зовнішнє незалежне оцінювання у Чернівцях проводитиметься у 8 пунктах тестування, які створені в гімназіях № 1 та №7, загальноосвітніх школах № 6, 24, 27, 31, 42, а також в Чернівецькому СІЗО. До організації і проведення тестування залучено 926 освітян міста. Про це повідомляє прес-центр Чернівецької міської ради із посиланням на начальника міського управління освіти Валентина Малишевська. І ще 22 пункти організовано по області. Крім того, упраління освіти інформує, що з 1 травня усі учні 11 класів займаються за індивідуальним графіком, який передбачає проведення лише консультацій та факультативів.
Як повідомляє ЧДТРК, напередодні ЗНО 05.05 на оперативній нараді, присвяченій готовності області до проведення тестувань, керівники обласного та районних управлінь та відділів освіти, а також задіяних служб прозвітували про свою повну готовність до початку цього процесу. Першим предметом в цьогорічному тестуванні стала історія України, випробування з якої розпочнуться завтра об 11-ій годині у всіх 10-ти пунктах тестування нашого краю. Перевірити свої знання цього предмету, обов`язкового для вступу на більшість гуманітарних спеціальностей вишів, вирішили майже дві з половиною тисячі майбутніх буковинських абітурієнтів. На виконання тестів їм відводиться 3 години, і одразу після його завершення усі роботи в запечатаному вигляді будуть відправлені спеців`язком до пунктів обробки.

Згідно даних Івано-Франківського регіонального центру оцінювання якості освіти в Чернівецькій області здійснюватиметься громадське спотереження за процесом ЗНО. Станом на 05-05-2009 своїх спостерігачів та журналістів зареєстрували: Чернівецьке представництво Громадянської Мережі "Опора" (41 люд.), ЧОГО "КОМІТЕТ ВИБОРЦІВ" (26 люд.), газета "Освіта Буковини" (4 люд.), Заставнівська районна громадська профспілкова організація працівників освіти і науки України (2 люд.), ТК "Інтер" (2 люд.), ТОВ Міська Телерадіокомпанія "Чернівці" (2 люд.), Чернівецька облдержтелерадіокомпанія (2 люд.), газета "Молодий буковинець"(1 люд.).

Увага!
Права на публікацію можуть належати особам, які не повідомлені про розміщення на нашому ресурсі.
Після перегляду статті залишайте свої коментарі.

Тут реклама

Інформація

" Гість " не можуть коментувати дану новину.

Правила порталу

Забороонено
  • Зовнішні посилання на сторонні ресурси
  • Імена з нецензурних висловів
  • Непристойні вислови
  • Флуд
  • Реєстрація декількох користувачів
За це можна отримати:
  • Блокування від 7 днів.
  • Видалення облікового запису.

Погода

Зараз на сайті:

Всього відвідувачів: 10

На сайті: 1
Гостей: 2

Список користувачів :
.

Список Роботів:
Rambler , Yandex , Yandex Blog , MSN , Yandex Something , Googlebot .

Статистика