Jam-Warez

Найпопулярніші статті


Прем’єр-міністра просять захистити бакалаврів від зменшення державного замовлення

Розмістив: Admin | Переглядів: [54] | Коментарі [0] | 15 червня 2009
Залишити без змін порівняно із 2008 роком обсяг державного замовлення на підготовку спеціалістів та магістрів, давши доручення Міністерству економіки України та Міністерству освіти і науки України невідкладно підготувавши відповідні пропозиції на найближче засідання Уряду, - йдеться у депутатському зверненні І.В.Деньковича до Ю.В.Тимошенко, давши можливість випускникам бакалаврату завершити навчання за державні кошти. Про це www.press.cv.ua повідомив президент НСС, Ігнатович Анатолій.

Своє прохання нардеп від Блоку Юлії Тимошенко аргументує тим, що останні декілька років в Україні спостерігалося значне зростання кількості осіб, які зараховувалися на освітньо-кваліфікаційний рівень бакалавра, тому у цьому та наступних роках ми спостерігатимемо тенденцію, коли кількість осіб, які отримуватимуть диплом бакалавра значно зростатиме порівняно із попередніми роками.

Народний депутат звертає увагу Прем’єр-міністра, що органи студентського самоврядування, студентські профспілкові організації, а також провідні студентські об’єднання України – Національний студентський союз, Студентський захист виступають проти зменшення набору на освітньо-кваліфікаційні рівні спеціаліста та магістра, ігнорування чого може мати наслідком нові студентські протести.

Нагадаємо, що п'ятого червня 2009 року Кабінет Міністрів України прийняв постанову про затвердження обсягів державного замовлення на підготовку фахівців, науково-педагогічних та робітничих кадрів, підвищення кваліфікації та перепідготовку кадрів у 2009 році. Згідно ухваленої постанови, загальне зменшення обсягів прийому для вищих навчальних закладів України за освітньо-кваліфікаційним рівнем спеціаліста становитиме 57,5 тис. місць (90,3% державного замовлення 2008 року); за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістра - 25,8 тис. місць (90,1% державного замовлення 2008 року).

“Жодна держава світу не зменшує державне замовлення в умовах кризи. Навпаки, провідні країни світу, такі як США, де державне замовлення є одним із найбільших у світі порівняно до кількості випускників шкіл, виступають із ініціативою збільшувати кількість осіб, що можуть отримати освіту за державні кошти, – саме з таким зверненням нещодавно виступив Барак Обама. В Україні все навпаки, однак, студентські організації не планують припиняти боротьбу за права студентів, адже жодна країна не має права латати бюджетну дірку за рахунок студентів”, - вважає Анатолій Ігнатович, президент Національного студентського союзу.

Текст звернення Народного депутата України І.В.Деньковича до Прем’єр-міністра України щодо державного замовлення:


Увага!
Права на публікацію можуть належати особам, які не повідомлені про розміщення на нашому ресурсі.
Після перегляду статті залишайте свої коментарі.

Тут реклама

Інформація

" Гість " не можуть коментувати дану новину.

Правила порталу

Забороонено
  • Зовнішні посилання на сторонні ресурси
  • Імена з нецензурних висловів
  • Непристойні вислови
  • Флуд
  • Реєстрація декількох користувачів
За це можна отримати:
  • Блокування від 7 днів.
  • Видалення облікового запису.

Погода

Зараз на сайті:

Всього відвідувачів: 12

На сайті: 1
Гостей: 6

Список користувачів :
.

Список Роботів:
MSN , Yandex , Googlebot , Googlebot Image .

Статистика