Jam-Warez

Найпопулярніші статті


Буковинські МНС-ники визначили переможців обласного збору-змагань «Школа безпеки»

Розмістив: Admin | Переглядів: [181] | Коментарі [0] | 28 червня 2009
22 червня на туристичній базі «Райдуга» села Просіка Глибоцького району відбувся VІ обласний збір-змагання юних рятувальників „Школа Безпеки”. Метою цих змагань є популяризація серед дітей здорового і безпечного способу життя, залучення молоді до занять прикладними видами спорту, сприяння фізичному розвитку й оздоровленню дітей та пропаганди серед молоді професії рятувальника. Організаторами збору-змагання є ГУ МНС України в Чернівецькій області, Головне управління у справах сім’ї, молоді та спорту ОДА, Головне управління освіти і науки ОДА. Про це повідомляє центр пропаганди ГУ МНС України в Чернівецькій області.

У змаганнях взяли участь 13 команд, які виборювали перемогу на трьох дистанціях. Спершу, у суботу та неділю, діти виходили в ліс, де долали різноманітні перешкоди за допомогою альпіністського, спеціально-рятувального та туристичного спорядження, переходили болото за допомогою жердин, рятували умовних потерпілих тощо. Цей етап змагань дозволив оцінити не лише здібності юних рятувальників, а й згуртованість команд, готовність підлітків прийти на допомогу один одному в екстремальних умовах.

Наступного дня команди долали рятувально-прикладну дистанцію. Тут підлітки проявили себе справжніми професіоналами: швидко вдягали засоби індивідуального захисту, розгортали пожежний рукав, гасили умовну пожежу, рятували і транспортували потерпілих, надавали їм першу невідкладну допомогу, а також визначали джерело радіоактивного забруднення. Усі команди показали гарні результати та вдало продемонстрували свої вміння злагоджено діяти в надзвичайних ситуаціях.

Опісля цього відбулась конкурсна програма: діти представляли свої команди, демонстрували заздалегідь підготовлені стінгазети, співали, жартували, виконували різноманітні творчі завдання.

За словами заступника начальника ГУ МНС України в Чернівецькій області, начальника управління по роботі з персоналом Віктора Божевільного, завдяки цим змаганням вдалося підвищити у підлітків рівень знань в галузі безпеки життєдіяльності, підготувати молодь до дій у надзвичайних ситуаціях, сформувати у підростаючого покоління прагнення до здорового та безпечного способу життя.

- У ході змагань діти продемонстрували, що на «відмінно» засвоїли знання з основ цивільної оборони, рятувальних та інших невідкладних робіт, здобули практичні навички щодо поведінки в надзвичайних ситуаціях, навчилися вправно користуватися спеціальним рятувальним та альпіністським спорядженням, - зазначив Віктор Божевільний.

За результатами трьох дистанцій збору-змагань і було визначено переможців VІ обласного збору-змагань юних рятувальників „Школа Безпеки”. Третю сходинку посіла команда з Путильського району, другою стала команда Центру туризму Глибоцького району, а перше місце виборола команда з Новоселицького району. Усі переможці були нагороджені призами, пам’ятними кубками, медалями та дипломами управлінь-організаторів збору-змагань «Школа безпеки». Втім, навіть команди, які залишилися поза п’єдесталом пошани, не залишилися без призів та подарунків, які підготувало для них ГУ МНС України в Чернівецькій області та управління освіти і науки ОДА. А на IV Міжнародному, IX Всеукраїнському етапі збору-змагань «Школа безпеки» нашу область представлятиме команда-переможниця з Новоселицького району. Всеукраїнській етап «Школи безпеки» відбудеться з 5 по 25 вересня цього року у ДП «Український дитячий центр «Молода Гвардія» м. Одеса.

Увага!
Права на публікацію можуть належати особам, які не повідомлені про розміщення на нашому ресурсі.
Після перегляду статті залишайте свої коментарі.

Тут реклама

Інформація

" Гість " не можуть коментувати дану новину.

Правила порталу

Забороонено
  • Зовнішні посилання на сторонні ресурси
  • Імена з нецензурних висловів
  • Непристойні вислови
  • Флуд
  • Реєстрація декількох користувачів
За це можна отримати:
  • Блокування від 7 днів.
  • Видалення облікового запису.

Погода

Зараз на сайті:

Всього відвідувачів: 12

На сайті: 1
Гостей: 6

Список користувачів :
.

Список Роботів:
MSN , Yandex , Googlebot Image , Googlebot .

Статистика