Jam-Warez

Найпопулярніші статті


Заповідна територія Буковини збільшилася ще на 22 тисячі гектарів

Розмістив: Admin | Переглядів: [171] | Коментарі [0] | 28 червня 2009
Згоду на створення на Буковині національного природного парку «Черемоський» загальною площею понад 7 тис. га дала остання сесія Чернівецької обласної ради. Депутати також прийняли рішення про розширення природно-заповідного фонду області ще на 15,3 тисяч га. Про це повідомляє ЗІК із посиланням на Державне управління навколишнього природного середовища в Чернівецькій області.

Природно-заповідний фонд Буковини розширено шляхом включення до його мережі нововиявлених заповідних територій – ботанічного заказника «Мальовнича діброва» площею у 24,2 га, що у ДП «Кіцманський ліс АПК», а також ботанічної пам’ятки «Діброва» площею 0,635 га, що по вул. Науки у Чернівцях. У заказнику «Мальовнича діброва» зростають грабово-дубові насадження, а також занесений до Червоної книги шафран Гейфелів (30-40% площі). Ботанічна пам’ятка «Діброва» – це залишки насадження з дуба звичайного у межах міста Чернівців, які мають естетичне, пізнавальне та рекреаційне значення.

З 11 736 до 27 055 га розширено також територію зоологічного заказника «Зубровиця» за рахунок земель Строжинецького та Берегометського лісгоспів та Сторожинецького дерспецлісгоспу АПК. Ця територія є місцем оселення Буковинської популяції зубра, занесеного до Червоної книги України та європейського Червоного списку і якому загрожує зникнення у світовому масштабі.

На території новоствореного національного природного парку «Черемоський» площею понад 7 тис. га. зростають 44 види рослин, що підлягають державній охороні, що становить 23,3% «червонокнижних» видів Українських Карпат. 42 з них є ендемічними. У межах цього парку встановлено перебування 54,7% хребетних видів фауни Буковинських Карпат, у тому числі 65% «червонокнижних» видів. У майбутньому передбачається на базі цього парку та ландшафтного заказника «Чивчино-Гринявський» Івано-Франківської області та окремих територій румунського парку «Родна» створити транскордонний заповідний об’єкт.

Загалом площа заповідного фонду Буковини становить 10,5% території області (загальнодержавний показник 4,9%).

Увага!
Права на публікацію можуть належати особам, які не повідомлені про розміщення на нашому ресурсі.
Після перегляду статті залишайте свої коментарі.

Тут реклама

Інформація

" Гість " не можуть коментувати дану новину.

Правила порталу

Забороонено
  • Зовнішні посилання на сторонні ресурси
  • Імена з нецензурних висловів
  • Непристойні вислови
  • Флуд
  • Реєстрація декількох користувачів
За це можна отримати:
  • Блокування від 7 днів.
  • Видалення облікового запису.

Погода

Зараз на сайті:

Всього відвідувачів: 12

На сайті: 1
Гостей: 6

Список користувачів :
.

Список Роботів:
Yandex , Googlebot , MSN , Googlebot Image .

Статистика