Jam-Warez

Найпопулярніші статті


На Вижниччині (Чернівцеька область) загорівся молодий ліс

Розмістив: Admin | Переглядів: [156] | Коментарі [0] | 1 травня 2009
29 квітня о 15:30 у с. Стеблик Вижницького району виникла пожежа у молодому мішаному лісі, який належить Берегометському агропромисловому комплексу. На місце події виїхали берегометські та вижницькі пожежно-рятувальні підрозділи. На час їхнього прибуття до місця пожежі, ліс намагалися загасити працівники Берегометського АПК. Вони вирізали ділянку навколо осередку вогню, завдяки чому вдалося відрізати полум’я від усього лісового масиву. Вогонь розповсюдився на площу близько 0,2 гектари. Пожежникам знадобилося близько години, щоб здолати полум’я. Збитки, завдані природі, поки що встановлюються. Ймовірною причиною загоряння фахівці ГУ МНС називають підпал, проте остаточну причину виникнення пожежі в лісі визначить слідство.
ГУ МНС України в Чернівецькій області звертається до всіх буковинців з проханням дотримуватись простих правил пожежної безпеки під час відпочинку в лісі. Попереду – низка травневих свят, коли традиційним видом відпочинку для наших краян є виїзд на пікніки з обов’язковим смаженням шашликів. Захисту від спеки люди шукають під кронами дерев, але нерідко з наслідками такого відпочинку на природі доводиться боротися рятувальникам. Адже, як показує практика, легковажно залишені непогашеними вогнища та кинуті недопалки призводять до того, що в першу чергу знищуються чималі площі зелених насаджень, гине флора та фауна.
Пам’ятайте, що розводити багаття можна тільки у безвітряну погоду і на відстані не менше 15 метрів від будівель чи споруд. Бажано розводити вогонь тільки в дозволених та спеціально обладнаних місцях. Якщо ж такої можливості немає, то підготуйте таке місце самотужки – це не забере багато часу, проте ви убезпечите себе та природу від лиха. Не можна розкладати багаття під кронами дерев та біля кущів. Перш ніж розкласти вогонь на галявині, у визначеному для цього місці знімають дерни¬ну і відносять її вбік. На галявині виривають суху траву. Місце для вогнища потрібно обкопати й обкласти камінням. Багаття не можна залишати без нагляду. Поруч з вогнем потрібно мати ємність із водою, аби в разі чого швидко загасити полум’я. Після відпочинку залишки вогню слід обов’язково залити водою або ж закидати піском чи землею. Також небезпечною може бути просякнута мастилом, бензином, гасом чи іншою пально-мастильною речовиною ганчірка. Пожежу може спричинити навіть заправка паливного баку машини при працюючому двигуні. А залишена на сонячній галявині пляшка чи уламок скла, фокусуючи сонячне проміння, здатні спрацювати як запалювальні лінзи. Це досить часто призводить до самозагоряння лісових масивів. Інофрмує центр пропаганди ГУ МНС України в Чернівецькій області.

Увага!
Права на публікацію можуть належати особам, які не повідомлені про розміщення на нашому ресурсі.
Після перегляду статті залишайте свої коментарі.

Тут реклама

Інформація

" Гість " не можуть коментувати дану новину.

Правила порталу

Забороонено
  • Зовнішні посилання на сторонні ресурси
  • Імена з нецензурних висловів
  • Непристойні вислови
  • Флуд
  • Реєстрація декількох користувачів
За це можна отримати:
  • Блокування від 7 днів.
  • Видалення облікового запису.

Погода

Зараз на сайті:

Всього відвідувачів: 10

На сайті: 1
Гостей: 2

Список користувачів :
.

Список Роботів:
Yandex , Yandex Blog , Rambler , MSN , Yandex Something , Googlebot .

Статистика